Το φαινόμενο Babushka

Ανανεώθηκε 27/04/20

Σύμφωνα με το παραμύθι «Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό» του Ντιμίτερ Ινκιόφ, η αγαπημένη κούκλα (Μπαμπούσκα) ενός μαραγκού του ζητάει να της φτιάξει ένα μωρό. Μόλις πραγματοποιείται η ευχή της, η νέα κούκλα κόρη ζητάει και εκείνη ένα δικό της μωρό. Αυτό επαναλαμβάνεται, μέχρι που ο μάστορας φτάνει να κατασκευάσει μια ολόκληρη σειρά από κούκλες μειωμένου μεγέθους, όπου η μια κυοφορείται μέσα στην άλλη.

Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές σε 8 βδομάδες και αυτοί με την σειρά τους θα βγάλουν πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε 8 εβδομάδες και ούτω καθεξής...... Και οι εκπαιδευτές θα φθίνουν σαν Ρωσσικά κουκλάκια μπαμπούσκα, και το πρόβλημα δεν είναι ότι θα σταματήσει στα 5 τεμάχια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί αενάως μέχρι να "διαιρεθεί το άτομο".

Και εδώ φαίνονται και οι επιπτώσεις της φθήνιας και της ρηχότητας που μας πλασσάρουν, από το φαί που τρώμε μέχρι την μουσική που ακούμε. Ρωτώ ρητορικά. Τι να ψάξουμε; Τον εκπαιδευτή που βγαίνει στις 8 βδομάδες που δεν ξέρει να σταθεί, το ρίζωμα που λέω εγώ.

 

Μας έχουν αφαιρέσει την κρίση, μας έχουν αφαιρέσει την ικανότητα του ανδρός να κρατά το σπαθί! Μας ήρθαν και τα νέα ήθη με τις νέες κουλτούρες....... Αχ! το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ το βλέπω παντού. Αλλά είπαμε θα είναι πιστοποιημένοι οπότε ξεπλένονται όλες οι αμαρτίες.
 

Ο κόσμος δεν γουστάρει να κάτσει σε θρανίο, να ανοίξει ένα βιβλίο, έστω και σε ένα τάμπλετ. Έχουμε γεμίσει με ανθρώπους που γράφουν βιβλία χώρις να έχουμε ανθρώπους που διαβάζουν βιβλία. Έχω προσπαθήσει να βοηθήσω ανθρώπους από το στερημά μου, από καρδιάς αλλά τίποτα. Τελικά πρέπει να χρεώνεις πολλά για την γνώση που δίνεις και η οποία δεν είναι για όλους.