Ασκήσεις ροής και συντονισμού.

Ανανεώθηκε 17/12/19

Κατά την διάρκεια των 9 επιπέδων στο CCFB ο μαθητής θα μάθει αρκετά drill τα οποία απαιτούν συγκέντρωση αλλά και καλό μνημονικό. Τα drill είναι ασκήσεις ροής με προκαθορισμένες κινήσεις. Εκτελούνται αργά και σιγά σιγά μπαίνει η ταχύτητα και η δύναμη. 

Αργότερα γίνονται ελεύθερα δηλαδή δεν ακολουθούμε το μονοπάτι των προκαθορισμένων κινήσεων.   Το πρόβλημα; Πως μπορείς να τα θυμάσαι όλα αυτά; Όταν σου δίνεται ένα drill κοιτάς να το εξασκήσεις μέχρι να μην σκέφτεσαι τις κινήσεις και να τις κάνεις αυτόματα. Τότε είσαι έτοιμος να περάσεις στο επόμενο drill.

Ύστερα από χρόνια εμπειρίας στο Kung Fu κατέληξα να μην θυμάμαι πια. Μια κατάσταση που αναζητούσα, μια κατάσταση που με ελευθέρωσε από την μνήμη μου και λειτούργησε το ένστικτο.  

Ένα drill όταν το μάθεις θα σου προσφέρει νέες τεχνικές, νέα προοπτική στην αντίδραση αλλά και διαφορετικό ερέθισμα στα αντανακλαστικά.

 

Ύστερα από χρόνια εμπειρίας στο Kung Fu κατέληξα να μην θυμάμαι πια. Μια κατάσταση που αναζητούσα, μια κατάσταση που με ελευθέρωσε από την μνήμη μου και λειτούργησε το ένστικτο.   Ένα drill όταν το μάθεις θα σου προσφέρει νέες τεχνικές, νέα προοπτική στην αντίδραση αλλά και διαφορετικό ερέθισμα στα αντανακλαστικά.

 

Κάθε drill σου προσθέτει και ένα στρώμα προστασίας γύρω σου, κάτι σαν oninon layer.   Στόχος μου είναι να σε κάνω να ξεχάσεις! Στο 6ο επίπεδο δεν πρέπει να θυμάσαι και δεν με ενδιαφέρει να θυμάσαι (εκτός εάν πας για εκπαιδευτής, όπου εκεί πρέπει να θυμάσαι τα πάντα!). Θέλω να μάθεις να αντιδράς.