Ανατομία μιας μάχης με μαχαίρι*

Ανανεώθηκε 17/12/19

Το μαχαίρι δεν είναι απλή υπόθεση. Για να σε πλησιάσει κάποιος με μαχαίρι είναι αποφασισμένος να σε πλήξει από κοντά. Θα αισθανθείς την ανάσα του, τον ιδρώτα του, την μυρωδιά του. Την λεπίδα δεν την αισθάνεσαι στην σάρκα σου, παρά μόνο το υγρό και κρύο αίμα που ρέει αφηνιασμένο. 

 

 

Σε μία μάχη με μαχαίρι..............

 

1. Να είσαι έτοιμος να "κοπείς".

 

2. Να είσαι έτοιμος ότι στα αλήθεια θα κοπείς πολύ! και θα αιμορραγήσεις…… πολύ.

3. Χρησιμοποίησε την δομή του knife tapping για να γεφυρώσεις την απόσταση αλλά και να προστατέψεις τα ζωτικά σου σημεία. Αμέσως μετά προσπάθησε να κερδίσεις τον έλεγχο του μαχαιριού με receiver grips και να αφοπλίσεις όπως μπορείς.

 

4. Θα κοπείς, και θα αιμορραγήσεις πολύ.

 

5. Εάν είσαι "τυχερός" ίσως να μπορέσεις να κερδίσεις τον έλεγχο και να ανταποδώσεις κάποια κτυπήματα, σύμφωνα πάντα και με την εκπαίδευση που έχεις λάβει, να προλάβεις να τραβήξεις την λεπίδα σου (αν υποθέσουμε ότι οπλοφορείς), ή να αφοπλίσεις τον επιτιθέμενο, και να συνεχίσεις με το 6.

 

6. Εάν δυστυχώς συνεχίσεις να μαχαιρώνεσαι τότε πολύ πιθανόν να καταλήξεις νεκρός. Και ίσως να καταλήξεις πιό γρήγορα (σε λιγότερο από λεπτό) αν κτυπηθείς σε ζωτικό σημείο.

 

7. Και ενώ αιμορραγείς ασταμάτητα και με μεγάλη πιθανότητα ο οργανισμός να πέσει σε σοκ (από την αιμορραγία), συνέχισε να μάχεσαι με τον αφοπλισμένο επιτιθέμενο που προσπαθεί να ανακτήση το μαχαίρι του για να σε δολοφονήσει.

 

8. Εάν είσαι τυχερός και νικητής, ετοιμάσου να προστατέψεις την ζωή σου από τους "φίλους" του, οι οποίοι ίσως θέλουν να σε δολοφονήσουν και το πιο πιθανό να το καταφέρουν.

 

9. Εάν δεν υπάρχουν άλλοι επιτιθέμενοι, τότε συνεχίζεις να πέφτεις σε αιμορραγικό σοκ και να αναρωτιέσαι αν τώρα θα πεθάνεις, και μάλλον θα πεθάνεις. (Και για όλα τα παραπάνω υποθέτουμε ότι έχεις δει την επίθεση να έρχεται!).

 

Το μαχαίρι είναι ένα ψυχρό αντικείμενο, επικίνδυνο και απρόβλεπτο. Η Εξασκησή του είναι δύσκολη και πρέπει να είναι συνεχής.


Βασισμένο σε μια γραπτή ιδέα του Ernie Lake εκπαιδευτή του FCS Kali.

* Bασισμένο στην αρθρογραφία του Ernie Lake μέλος του FCS Kali