Επίπεδα και σημασιολογία

Ανανεώθηκε 17/12/19

Το σύστημα αξιολόγησης στο CCFB είναι μοναδικό. Οι μαθητές βαθμολογούνται σε προσωπικό επίπεδο, καθώς οι πολεμικές τέχνες είναι η ατομική προσπάθεια του καθενός για τελειότητα. Καμμία προπόνηση ή εξέταση δεν είναι ίδια με ενός άλλου μαθητή. Καθώς ο μαθητής ανεβαίνει επίπεδο η συμπεριφορά του και η ευγένεια του κρίνονται. Οι αποφάσεις για τον βαθμό του καθενός στο CCFB καθορίζονται από εμένα αποκλειστικά σαν ιδρυτή του συστήματος.

  • 0  επίπεδο  - Αρχάριος (αυτός που έρχεται πρώτη φορά).

  • 1ο επίπεδο - Χαρακτήρας.

  • 2ο επίπεδο - Προσπάθεια.

  • 3ο επίπεδο - Μνήμη (Επίσης δύσκολο επίπεδο για άλλους λόγους).

  • 4ο επίπεδο - Κατάσταση μυαλού (Ψυχολογικό επίπεδο και ένα από τα δυσκολότερα).

  • 5ο επίπεδο - Τεχνική.

  • 6ο επίπεδο - Θάρρος και όλα τα παραπάνω.

Μετά το 6ο επίπεδο υπάρχουν άλλα "3 κρυφά" επίπεδα που θα πρέπει να κατακτήσεις στο πέρας του χρόνου και με την συνεχόμενη τριβή και εξάσκηση. Τα επίπεδα αυτά δίνονται τιμητικά αλλά και με εξετάσεις. Υπάρχει και το 10ο επίπεδο όπου το κατέχει μόνον ο ιδρυτής του συστήματος.

Το πρώτο επίπεδο του «χαρακτήρα» έχει το χρώμα του λευκού. Πρέπει να αποδεχτείς ότι είσαι σαν μία άγραφη λευκή σελίδα στα χέρια του δασκάλου – εκπαιδευτή. Επίσης το λευκό στην Κίνα αντιπροσωπεύει τον θάνατο και αντιστοίχως στο CCFB το θάνατο του «εγώ σου», αφού μπαίνεις σε μιά ομάδα και φροντίζεις και εσύ να βοηθάς τον συναδελφό σου. Το λευκό δύσκολα διατηρείται καθαρό και για αυτό το πρώτο επίπεδο είναι το δοκιμαστικό επίπεδο και για τον μαθητή αλλά και για τον δάσκαλο! 

 

Το δεύτερο επίπεδο είναι της προσπάθειας αφού έχεις καταλάβει τι "παίζει", τότε, προσπαθείς. Αντιπροσωπεύεται από το χρώμα του βαθύ κίτρινου, το χρώμα της επιθυμίας. Όταν επιθυμείς κάτι τότε προσπαθείς γι’αυτό. 

 

Ακολουθεί το τρίτο επίπεδο της μνήμης με χρώμα το πράσινο, το χρώμα της αγάπης, γιατί με βάση τα τσάκρας αντιπροσωπεύει την καρδιά. Ότι χαράζεται στην μνήμη σου με αγάπη, δεν ξεχνιέται.

 

Το τέταρτο επίπεδο το ψυχολογικό, το μωβ, το χρώμα της υπόφυσης, η οποία ελέγχει όλες τις λειτουργίες και την ψυχοσύνθεση – ψυχολογία. Ένα επίπεδο δύσκολο όλο φουρτούνες αν το αντέξεις έρχεται η γαλήνη μέσω της ουδετερότητας του γκρι. 

 

Το πέμπτο επίπεδο της τεχνικής αντιπροσωπεύεται από το γκρι χρώμα χωρίς κανένα συναίσθημα με ουδετερότητα. Συνεργάζεται πολύ καλά με τα προηγούμενα χρώματα και καταστάσεις. Επίσης, το γκρι έχει την ικανότητα να κρύβει το πέρασμα του χρόνου, καθώς διατηρεί την απόχρωσή του ακόμα και κάτω από έντονες συνθήκες. 

 

Έκτο επίπεδο, το θάρρος με χρώμα το κόκκινο της φωτιάς και του πολέμου. Στο έκτο όλα γίνονται αληθινά. Κόκκινο για την πύρωση, κόκκινο για το αίμα, κόκκινο για το mindset, κόκκινο για τον μαχητή που γεννιέται μέσα από τα έξι επίπεδα του CCFB!