CCFB Logo
 

Πρόλογος.

Updated: Sep 3
Τώρα, αν πιστέψεις δύσκολα, αναγνώστη, τ' ό,τι πω, παράξενο δεν είναι. Κι εγώ με βιάς, που τό 'δα, το πιστεύω".


Δάντης, Θεία Κωμωδία,τραγούδι ΚΕ, στ. 46-48, μτφρ. Ν.ΚαζαντζάκηςΚουλουριασμένος στο σκοτεινό μπάνιο μου με κλειστή την πόρτα κλαίω γοερά και τρέμω από φόβο. Πρέπει να τελειώσει αυτό το μαρτύριο. Στις αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων κάθε φορά συναντώ τον ξυλοδαρμό από τον πατέρα μου. Σκληρός και αθλητικός με ένα χέρι πολύ βαρύ να με κτυπάει με και χωρίς αιτία. Μεγάλωσα μέσα στον φόβο. Είδα ανείπωτες σκηνές ενδοοικογενειακής βίας. Το σώμα μου έβγαζε σπυριά, ίσως κάποιου είδους αλλεργία, όμως όχι· τώρα ξέρω, το αυτοάνοσο είχε αρχίσει να μου κτυπά την πόρτα από πολύ νωρίς. Το στρες για να μη φάω ξύλο ήταν μεγάλο. Το κορμί μου γέμιζε κοκκινίλες και σπυριά. Και έπειτα από το ξύλο με την ζωστήρα έπεφτε ξύδι πάνω μου και θυμάμαι να κλαίω δυνατά από τον πόνο και το τσούξιμο. Ήμουν μόλις 7 χρονών!


Κλείνομαι στον εαυτό μου φοβισμένος και χωρίς διεξόδους. Στα 15 μου γράφομαι στο Judo του Πανελληνίου. Πτώσεις, ρολαρίσματα, ζαλάδα, ιδρωτίλα και ποδαρίλα είναι αυτά που θυμάμαι. Κάνουμε σκληρή προπόνηση με αλλεπάλληλες πτώσεις και μπιστίγματα σε μια αίθουσα χωρίς παράθυρα. Θέλω να θεριέψω ώστε να αντέχω αυτό που γίνεται στο σπίτι. Θέλω να αντέχω το ξύλο... Κάπως έτσι ξεκινώ.


Snake in the eagle's shadow
Jackie Chan

Περνώ από το Tae Kwon Do στην σχολή του Σταμάτη Κάσση. Εκεί δουλεύω τα λακτίσματα μέχρι να βγεί η πέτσα από τις πατούσες μου, με λιωμένους από τα κτυπήματα θώρακες και πόνος αρκετός στα πόδια και στα καλάμια. Δεν είναι όμως αυτό που ψάχνω, εγώ θέλω να κάνω αυτό που έβλεπα και θαύμαζα στις ταινίες του Τζάκι Τσαν. Θέλω να κάνω την τεχνική των ζώων, θέλω να γίνω ο μπεκρής δάσκαλος Yuen Siu-tien που δίδασκε τον Τζάκι Τσαν στην ταινία Snake in the Eagle’s Shadow του 1978, θέλω να μάθω Kung Fu.


Τότε έρχεται στην ζωή μου ο master Κώστας Κωστόπουλος ο οποίος δίδασκε shaolin kung fu. Είναι ο πρώτος μου δάσκαλος. Μαθαίνω κινησιολογία, ζώων, χεριών και στάσεων. Αρχίζω να γίνομαι δυνατός, να αντέχω! Να έχω αυτοπεποίθηση.


1987 Στη σχολή του Κώστα Κωστόπουλου στο Athens Gym
1987 Στη σχολή του Κώστα Κωστόπουλου στο Athens Gym

Κάποια στιγμή ο δάσκαλος φεύγει για Αμερική και μας αφήνει στα χέρια του Θεσσαλονικιού Γεώργιου Κυριακίδη κάνοντας Wu Shu Kwan. Το νέο αυτό σύστημα ουδεμία σχέση έχει με το Κung Fu, είναι τραχύ με διακοπτόμενη ροή, όπως το καράτε και δεν μου ταιριάζει. Τότε κάνω τους πρώτους μου αγώνες με θεατές και χάνω, αλλά αντέχω το ξύλο, δεν φοβάμαι πια.


Συνεχίζω με Τάϊ Νούϊ Kung Fu στην σχολή του Ανδρέα Τουλιάτου κάνοντας αετό και δράκο. Σκληρές προπονήσεις σε έναν υπόγειο χώρο στην καλλιθέα. Το σύστημα που δημιούργησε ο Λιβανέζος Sijo Jean Chakib El Khoury. Μάχες χωρίς προστατευτικά και πτώσεις σε τσιμέντο που το κάλυπτε απλά μια μοκέτα. Λακτίσματα σαρώσεις ή δράκους όπως τους λέγαμε, push ups στα δάκτυλα του ενός χεριού, θυμάμαι τον δάσκαλο Τουλιάτο να μας δίνει εγχειρίδια διατροφής, ανατομίας, γυμναστικής και ιστορίας των πολεμικών τεχνών. Βλέπω μια διαφορετική νοοτροπία διδασκαλίας, πιό εσωτερικής που βασίζεται στην τέχνη και το βιβλίο.


Το 1988 διακόπτω τις προπονήσεις μου και κατατάσσομαι εθελοντικά στις Ειδικές Δυνάμεις ως πεζοναύτης και αφού περάσω την βασική εκπαίδευση στο μεγάλο πεύκο βρίσκομαι στην μονάδα μου στην Σύρο στο 521, Τάγμα Αετών, με διοικητή τον Βάϊο Καλύβα.

Eκεί ασχολούμαι με το Shotokan Κarate. Ένας λοχαγός, ο Θεοδωρίδης με 7ο dan στο Shotokan Karate, ένας πεζοναύτης πρωταθλητής του Judo και εγώ δημιουργούμε μια μικρή ομάδα και κάνουμε άτυπες προπονήσεις.. Εκεί αρχίζει η πρώτη μίξη τεχνικών με judo, karate και kung fu. Η αγάπη μας για τις πολεμικές τέχνες μεγάλη που παρά την κούραση της στρατιωτικής μας θητείας δουλεύαμε σκληρά.


Μεγάλο Πεύκο 1997

Σε κάποια άδειά μου, έρχομαι αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο φόβο μου, τον πατέρα μου. Σε κάποιο ενδοοικογενειακό συμβάν τον κολλάω βίαια σε μια ντουλάπα και είμαι έτοιμος να τον κτυπήσω˚ αλλά δεν μπορώ, από σεβασμό και φόβο για να μην ξεφύγω, τον αφήνω να με κτυπήσει αυτός. Δεν έκλαιγα πια, ήξερα μέσα μου πως αντέχω. Τον αφήνω να με κτυπήσει με γροθιές.


Την στάση αυτή επέλεξα και στο υπόλοιπο της ζωής μου να αντέχω τα κτυπήματα της ζωής αλλά και τις κατηγόριες. Να μην απαντώ σαν μια φθηνή πουτάνα και να αφήνω τον κόσμο να νομίζει ότι θέλει για μένα. Εγώ το αντέχω, δεν θα μπουσουλήσω στα τέσσερα για να αποδείξω σε κανέναν το οτιδήποτε.Φτάνει η στιγμή που ενώ είμαι ακόμα στον στρατό, με ειδοποιούν για την κατάσταση του πατέρα μου. Είχε πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο. Μαζί με την Μάνα μου και την αδελφή μου προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε καθώς εγώ έχω ακόμα θητεία να υπηρετήσω.

Κάποια στιγμή Απολύομαι και αφού τακτοποιώ το θέμα εργασίας μου αρχίζω να ψάχνω για σχολή Kung Fu. Έτσι το 1990 πέφτω στα χέρια του δασκάλου που θα άλλαζε το πεπρωμένο μου, του Sigung Leong Lee Fu.


Μια φιγούρα περίεργη με κίνηση εξωπραγματική και ένα mindset τίγρης. Με ιδιαίτερη αγάπη στο αλκοόλ. Oι προπονήσεις σκληρές και καθημερινές. Κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα κοιμόταν στο πάτωμα της σχολής.


Με θυμάμαι να πηγαίνω στην σχολή με λίγο σπιτικό φαγάκι και να του το προσφέρω. Αντιπρόσωπός του στην Ελλάδα ήταν ο Παναγιώτης Απότσος.


Άρχισα και εγώ να πίνω μαζί του λίγη μπυρίτσα, η οποία με μεθούσε και τότε με έβαζε να κάνω φόρμες, παραπονιόμουν γιατί δεν έχω αρκετό χώρο για να κάνω σπαθί dao και με κλείδωνε στην τουαλέτα για να ασκηθώ. Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί, τώρα ξέρω.


Διαφημιστικό για την σχολή στην Ελλάδα & αρχηγείο Ευρώπης

Μαθαίνω Νύχι του Αετού με όλο μου το είναι, δουλεύω σκληρά και τα χρόνια κυλούν μέχρι που ο Fu αποφασίζει να με στείλει στην Αγγλία ώστε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να διδάξω.


Το 1993 ξεκινά το επαγγελματικό μου ταξίδι στις μαχητικές τέχνες, όπου εστάλην από τον δασκαλό μου, στo Reading της Αγγλίας για να αναλάβω την διδασκαλία ενός γκρούπ στο Νύχι του Αετού. Εξ αιτίας ενός πολύ κακού, διδακτικά, δασκάλου το γκρουπ είχε διαλυθεί. Η αποστολή μου ήταν η αντικατάσταση του δασκάλου JulianD και η επανασύσταση του γκρουπ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που θα δίδασκα, καθώς είχαν προηγηθεί δύο ακόμα χρόνια ερασιτεχνικής διδασκαλίας σαν περιστασιακός βοηθός εκπαιδευτού. Εκεί ήρθα αντιμέτωπος με πολλά τσουτσέκια και βαλτούς από τον προηγούμενο δάσκαλο ώστε να σαμποτάρουν το μάθημα όπως μπορούσαν.


Πριν πατήσω το πόδι μου στην Αγγλία πέρασα από το Wierden της Ολλανδίας, όπου πήγα συστημένος και έμεινα για κάποιες εβδομάδες στο σπίτι του sifu Wim Maulany. Εκεί πήρα έξτρα εκπαίδευση στο Νύχι του Αετού, το TaiChi και το μοντέρνο wushu. Ο sifu Wim έγινε ένας από τους δασκάλους μου και ένα φωτεινό παράδειγμα ηθικής. Έγινε ένας δάσκαλος που με δίδαξε με την καρδιά του.

With Master Wim Maulany 1993 Wierden Holland
With Master Wim Maulany 1993 Wierden Holland.

Φεύγοντας με βαριά καρδιά από την Ολλανδία βρέθηκα σε μια κακόφημη συνοικία στο Reading της Αγγλίας και έπρεπε να επιβιώσω μόνος, χωρίς βοήθεια και με κακά αγγλικά.


Κάποια στιγμή σε αυτή την φάση και μέχρι να μαζέψω μαθητές, έμεινα άστεγος, καθώς τα χρήματα που έβγαζα δεν ήταν αρκετά για να μου παρέχουν στέγη. Ζητιάνευα το φαγητό μου, έκλεβα το γάλα κάθε πρωί από τις αυλές των σπιτιών και δίδασκα Kung Fu σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων μικτής προέλευσης. Παρά τη διαβεβαίωση του δασκάλου μου και του JulianD ότι θα έχω στα χέρια μου τις λίστες των μαθητών για να τους ειδοποιήσω να έρθουν, οι λίστες δεν έφτασαν ποτέ.
Άρχισα να ζωγραφίζω αφίσες στο χέρι και να τις βάζω σε διάφορα μαγαζιά και μίνι μάρκετ. Συνέβησαν πολλές δυσάρεστες και αιματηρές καταστάσεις, τις οποίες αν διηγούμουν δεν θα με πίστευε κανένας. Το πείσμα μου να διδάξω ήταν μεγάλο σε μια περιοχή με μεγάλη εγκληματικότητα.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, κάποια στιγμή φεύγω από το Reading και με αφορμή μια κοπέλα που γνώρισα βρίσκομαι να μένω μόνιμα και στεγασμένος σπίτι της, στο Norwich του Norfolk. Εκεί δημιουργώ στενούς δεσμούς με δασκάλους και κάνω μοναδικές φιλίες που κρατούν μέχρι και σήμερα. Ασφαλίζομαι στο αντίστοιχό τους ΙΚΑ και δημιουργώ τμήματα πολεμικών τεχνών για μικρούς, μεγάλους και γυναίκες. Κάποια στιγμή έχω και την δική μου σχολή στην anglia square.

Δουλεύοντας σε Take Away. Το καλύτερο της περιοχής.

Αρχίζω να διδάσκω με επιμονή και να βγάζω τα πρώτα μου χρήματα. Βρίσκω δασκάλους και εκπαιδεύομαι σε εσωτερικά συστήματα όπως το Chen Taiji, το Yang Taiji, το σκληρό και μαλακό Qi Gong, αλλά και εξωτερικά συστήματα όπως το Baji Quan, το Choy Lee Fut, το San Chia Quan κ.ά, ενώ παράλληλα διδάσκω Bak Shaolin Eagle Claw Kung Fu και βόρεια μακρiνή γροθιά, Chang Quan. Το αποκορύφωμα είναι ότι ξεκινώ να μαθαίνω και κλακέτες αμερικάνικου στύλ. Παράλληλα πιάνω δουλειά και στο Texas, ένα από τα καλύτερα take away της περιοχής!


Godhania's Seminar Poster 1995

To 1995 έρχομαι, για πρώτη φορά, σε επαφή, μέσω σεμιναρίου, με το Φιλιππινέζικο Kali. Εισηγητής του σεμιναρίου, ήταν ο Guro Krishna Godhania, που μόλις είχε έρθει στην περιοχή και έψαχνε να εγκατασταθεί. Τον βοήθησα να στεγάσει το σεμινάριό του και σε αντάλλαγμα με έβαλε στο σεμινάριο δωρεάν και μου έδειξε λίγα παραπάνω.Πολλά χρόνια αργότερα, το 2007, τον συνάντησα σε σεμινάριο για την τέχνη των Sayoc που εξασκούσα, στο Valloire της Γαλλίας ως βοηθό εκπαιδευτή μαζί με τον Tuhon Tom Kier


Αρχίζω να μελετώ τη νέα τεχνοτροπία και να τη συνδυάζω με το Kung Fu. Έτσι δημιουργείται σαν ιδέα το The Bak Shaolin Wushu Research Institute. Στην ιδέα αυτή είχε συμβάλει και ο Άγγλος αδερφός στα όπλα, Mark Cook. Μαζί είχαμε ιδρύσει την EKFA European Kung Fu Association και συνεργαζόμασταν στενά στη ζωή και στη διδασκαλία. Αναπτύξαμε τεχνικές πάνω στο μαχαίρι και μελετήσαμε κινησιολογίες και συστήματα.


Με τον Mark Cook στο Norwich της Αγγλίας

O όρος research περιλαμβάνει την αναζητησή που έκανα στις Φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες. Εδώ μπαίνουν τα θεμέλια γι’αυτό που έπεται να δημιουργηθεί, και ονομάζεται Combined Chinese & Filipino Boxing, γνωστό σήμερα ώς CCFB.


Δίδαξα σε πολλά club και κέντρα αθλητισμού. Δίδαξα και στο πανεπιστήμιο της East Anglia UEA όπου μια ομάδα πλούσιων Κυπρίων με βοήθησε να αναπτύξω τις σχέσεις μου με την διοίκηση ώστε να με αφήσουν να κάνω ένα πετυχημένο τμήμα Kung Fu και αυτοάμυνας.

Ταυτότητα bouncer & Με συναδέλφους Bouncer Norwich UK 1996

Παράλληλα, μέσω των γνωριμιών μου δούλεψα και σαν Bouncer σε διάφορα clubs, όπου γνώρισα την ωμή βία αλλά και τον σεβασμό της νύχτας. Γιατί σεβασμό; Γιατί σε κάθε καυγά ήμουν μέσα να υποστηρίξω τους συναδέλφους μου. Ποτέ μου δεν προκάλεσα κάτι.


Δύο χρόνια σε αυτή την δουλειά έμαθα πολλά. Μου δώθηκε η ευκαιρία να διακινήσω ναρκωτικά με πολύ καλά λεφτά, αλλά ευγενικά αρνήθηκα. Με εκτίμησαν γι’αυτό. Ξέρεις η νύχτα έχει αρκετούς άγραφους κανόνες και υπάρχει μια άτυπη ντομπροσύνη. Έκανα φιλίες με πολύ σκληρούς ανθρώπους και το ονομά μου είχε πάρει μια καλή φήμη.


Μεσολαβούν αρκετά πρωταθλήματα στα οποία παίρνω μέρος κυρίως στην Ολλανδία και την Αγγλία. Είμαι μέλος και έχω δελτίο αθλητού στην Ολλανδική ομοσπονδία της wushu. Κερδίζω κάποιες καλές διακρίσεις σε αγώνες και επιδείξεις με κορυφαία στιγμή την διακρισή μου στο σπαθί Dao σε πανευρωπαικό στο Utrecht τo 1994. Θυμάμαι να ταξιδεύω και να αγωνίζομαι χωρίς ξεκούραση με στρες και αγωνία. Περνώ τις εξετάσεις μου σαν κριτής σε αγώνες και TaoLu, υπό την ολλανδική ομοσπονδία. Και αργότερα καλούμε σε κάποιες σχολές kung fu στην Αγγλία, να εξετάσω μαθητές.


Εξεταστής στην σχολή του Dion Gilvey in UK

Αρχές του 1996 επιστρέφω στην Ελλάδα, όπου δουλεύω σαν φρουρός ενός Πρέσβη. Εκεί γνωρίζω και την κοπέλα που αργότερα θα γίνει η γυναίκα μου. Παράλληλα διδάσκω σε 2 γυμναστήρια, τον Άδωνι στην Κυψέλη και το Αthens Gym στο Καλλιμάρμαρο. Το 1998 μετά από ρίξη με τα γυμναστήρια μεταφέρω τα τμηματά μου στην ύπαιθρο και δημιουργώ το ZTG 1 (Zappeion training group). Έτσι γεννιέται η ύπαιθρος.

Mέχρι και τώρα διδάσκω υπαίθρια. Με κάποια διαλείμματα λόγω σπουδών πάνω στους υπολογιστές και το ΙΤ γενικότερα ή με κάποιες φιλοξενίες από φίλους στις σχολές τους και στα γυμναστήριά τους. Πρέπει να πω ότι μέχρι και πριν τον κορονοϊό είχα φτάσει στην φάση ZTG 3. Στο μέλλον, και μετά την κρίση του κορονοϊού, ελπίζω να ξεκινήσει το ZTG 4. Αν και τα κουράγια μου έχουν λιγοστέψει καθώς έχω κουραστεί, κυρίως από τις πουστιές που υπάρχουν στον χώρο.Το 2005 παραμερίζω το συστημά μου και αρχίζω να εκπαιδεύομαι σε διάφορα συστήματα των FMA, μέχρι που μου δίνεται η άδεια να διδάξω συστήματα άλλων δημιουργώντας διάφορα training groups. To 2009 είμαι στην Ελληνική ομάδα αντιπροσώπευσης του FCS (Filipino Combat Systems) και αρχίζω να το διδάσκω με υπεύθυνο τον Tuhon Ray Dionaldo. Διδάσκω το Sayoc Kali σαν ένας από τους δύο αντιπροσώπους που το έφεραν στην Ελλάδα. Διδάσκω και το FC (Filipino Combatives) υπό τον Tuhon Felix Cortes σαν αντιπρόσωπός του για την Ελλάδα.

With Guro Rico Cortes & Tuhon Ray Dionaldo. With Tuhon Felix Cortes

Κάποια στιγμή τα πράγματα στραβώνουν, η πίεση που δεχόμουν ήταν πολύ μεγάλη ενώ παράλληλα δεχόμουν λάσπη από κάτι "καθικάκια", συναδέλφους και μη.


Το αυτοάνοσό μου άρχισε να θεριεύει και να με κατακρεουργεί, έπρεπε να κρατήσω την απόσταση μου από τους πάντες!


Κυριολεκτικά σιχάθηκα όλη την δομή του συστήματος που λειτουργούν οι πολεμικές τέχνες, και δεν μιλώ για τους δασκάλους μου! Μέχρι και σήμερα δεν θέλω να έχω ανάμιξη με αυτούς που υπάρχουν και επικρατούν σε αυτό τον χώρο.


Έτσι βγάζω από το ντουλάπι το σύστημά μου, το οποίο πια έχει και τις επιρροές από τα άλλα συστήματα με τα οποία ασχολήθηκα και πλήρωσα αδρά για να πάρω γνώσεις.

Το CCFB που δημιουργώ, είναι η ικανότητα του να προσαρμόζεις, να αναμιγνύεις και να απορροφάς ιδέες και τεχνικές από διάφορα μαχητικά συστήματα. Για παράδειγμα, τα σημεία πίεσης (Dim Mak) ή τα κλειδώματα (Chi’Na) από το Νύχι του Αετού μπορούν να ενσωματωθούν στον Φιλιππινέζικο τρόπο μάχης. Πήρα τις αρχές, τις τεχνικές, τους κανόνες και τον ρυθμό από τις Kινέζικες πολεμικές τέχνες και τις συνδύασα αρμονικά με τις Φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες (FMA).


Το CCFB είναι οι εμπειρίες μου από όλες τις χώρες που ταξίδεψα, αγωνίστηκα, δίδαξα και διδάχτηκα. Γεννήθηκε από συστήματα που άσκησα και από τις εμπειρίες που απέκτησα. Η κύρια επιρροή έρχεται απο τα βόρεια μαχητικά συστήματα (wushu) της Κίνας και απο τη Φιλιππινέζικη πυγμαχία (Panantukan & Sikaran). Τα βόρεια συστήματα έχουν σαν χαρακτηριστικό τις βαθιές στάσεις, και τα λακτίσματα, ενώ τα Φιλιππινέζικα δίνουν έμφαση στα χέρια και στα όπλα.


Η γνώση στο Kung Fu με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα και να διδάξω την Φιλιππινέζικη κινησιολογία. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ροή. Από την προσωπική μου εμπειρία το να αποκτήσεις ροή είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί αρκετή εξάσκηση. Ακόμα και προχωρημένοι είναι δύσκολο να έχουν ροή και ακόμα πιο δύσκολο να την διδαχτούν.


Για μένα ροή σημαίνει το πόσο άνετα αισθάνεσαι με τις τεχνικές και το περιβάλλον σου. Στο σύστημα υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που την καλλιεργούν και την αναπτύσσουν, οι λεγόμενες ασκήσεις αντίδρασης ή RD (reaction drills).


Η ανάπτυξη της ταχύτητας είναι άλλη μια σημαντική ικανότητα, που κάποιος πρέπει να έχει, ειδικά όταν χειρίζεται οποιοδήποτε όπλο, σαν άμυνα ή σαν επίθεση. Με το όπλο μεγαλώνεις την ακτίνα δράσης σου και σαν αμυνόμενος θα πρέπει να έχεις πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά από ότι θα είχες με μια διαφορετική άοπλη μαχητική τέχνη.

Η ταχύτητα σε συνδυασμό με τον συγχρονισμό και την ακρίβεια, φέρνει και την απαραίτητη δύναμη ώστε να εκτελέσεις αποτελεσματικά το κτύπημά σου. Χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα τη "σφαίρα". Δηλαδή, αν κρατάς μια σφαίρα στα δάχτυλα και μου την πετάξεις, το μόνο που θα μου καταφέρεις είναι μια μελανιά. Βάλ’ την στη θαλάμη ενός όπλου και θα με σκοτώσεις! Η ταχύτητα αλλάζει το αποτέλεσμα της πράξης.


Το 1998, σε μια επίσκεψή μου στην Αγγλία, στο σπίτι του αγαπημένου μου φίλου Mark Cook, δημιουργώ σε μια κόλλα χαρτί το επίσημο λογότυπο του CCFB, τον δράκο και τον αετό.